RSS

Personas escandalosas que no caben en el mundo. Un tema per resoldre

10 juny

Que denunciar el mal tracte que rep una persona homosexual en la seva  vida diària encara sigui necessari, diu molt poc de nosaltres com a societat. Núria Planes, Agnès Jabbour, Xavier Palomino i Pino Steiner, han creat una dramatúrgia festiva per reivindicar – el que ha de fer el teatre – i cridar l’atenció sobre un conflicte que pateix una gran part de la nostra societat.

L’espectacle utilitza el ball, la cançó, el text i els enregistraments reals que fan caure la cara de vergonya.

“Es que ahora hay mucho paro, como no pueden hacer nada más, se dedican a estas cosas”

“Es que serlo de nacimiento pase, però por vicio…”

Frases que podrien estar enregistrades en una reunió de Vox, però que segueixen sent tabú per a massa gent.

Xavier Palomino interpreta Xavier, un noi nascut a la Zona Franca que inicialment lluita per “no ser maricon”, fins que decideix que cal seguir el seu instint i la seva veritat, i es llavors quan ha de lluitar contra quasi tot. S’enamora d’un noi, i s’inventa una noia – la Sara – a fi de que el deixin tranquil. Al llarg de l’espectacle va demostrant que la forma de ser feliç, és seguir el teu camí i oblidar-te del què diuen o pensen els altres. Núria Planes i Agnès Jabbour, son les seves companyes de repartiment i simbolitzarien la part més amable de la societat.

L’espectacle és una demostració de teatre físic admirable i d’una posada en escena original que convida el públic a afegir-se a la festa, i a afegir-se a la lluita d’un col·lectiu cada cop més nombrós i que malgrat tot segueix patint la crueltat en més o menys mesura.

Un espectacle necessari, que passa sense adonar-te’n i que ha de girar per la cartellera catalana. Atenció programadors, no badem. L’Antic teatre ja ho ha fet.

El final reivindicatiu del grup Orientación colectiva Loli, recorda la cantada contra Putin a una església de Moscou del grup Pussy Riot i que les va portar a la presó. Avui, la seva reivindicació les ha portat a l’èxit. Aplaudiment.

 
Deixa un comentari

Publicat per a 10 Juny 2022 in 1. Crítiques

 

Etiquetes: , , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: