RSS

La darrera escena de la gran Lizaran

12 gen.

Lizaran-TNC-Escenes-TERESA-MIRO_ARAIMA20130111_0185_12Dissabte al migdia, assegut al sofà rebo la notícia, la Lizaran fa el seu darrer cop de cap, mentre la immensa platea de tots aquests anys de creació aplaudeix dreta, oferint el premi més preuat per  la gent de teatre. El somriure malèvol, la ganyota irònica, la satisfacció dissimulada per mantenir la situació i el públic rendit a la qualitat. Sembla que la Lizaran decideix anar a fer teatre a un altre lloc, la Terra l’hi ha quedat petita, necessita nous projectes, noves emocions, aquí ho ha viscut tot i no te pietat, ens deixa orfes però ens prohibeix plorar, aquí només plora ella i quan cal fer-ho, si el personatge ho demana, si el director pacta amb l’actriu la postura escènica de la tristesa. Anys i anys de cultura, de sentiments sacsejats, d’impressions a tots els òrgans del cos,giren pàgina i fan fosc. Enmig de l’escenari la presència, el poder, la tempesta de sensacions,acota lleugerament el cap per permetre’ns afegir-nos a la seva festa, i somriu pensant que és el darrer cop que ens ho permet, que ja n’hi ha prou, que ja ens ha ensenyat a caminar sols entre butaques, que ens ha deixat el camí prou marcat i que marxa. Seguim aplaudint, les mans vermelles comencen a demanar treva però la Lizaran ens fa continuar, a partir d’avui reviurem tot el que ella ens va fer viure, i ens adonarem, si es que encara no ho saviem, que el dotze de gener de 2013, una Bèstia de teatre va passar a la posteritat. Crec que la Lizaran preferiria que l’anomenés així que no que digués, una dama de l’escena. Gràcies per tot, i pensa que si algú ens confirma que has esdevingut Eurídice, reconvertits en Orfeus anirem a buscar-te, cantarem per convèncer les guardianes i fins i tot correrem el risc de tombar-nos a darrera hora i perdre-ho tot.

No descansis en pau, segueix interpretant com ho vas fer per nosaltres.

 
6 comentaris

Publicat per a 12 gener 2013 in Uncategorized

 

6 responses to “La darrera escena de la gran Lizaran

  1. mgvbcn@yahoo.es

    12 gener 2013 at 15:10

    Una gran perdua per a tothom……
    Enviado desde mi dispositivo BlackBerry®.

     
  2. Miquel Gascon

    12 gener 2013 at 19:18

    hola Carles Lucas

    El teu apunt d’avui m’ha emocionat. Sento el mateix que tu, però en la meva crònica a “Voltar i Voltar” no he sabut expressar-ho tant bé com tu. Es nota que estimes el Teatre i a la mateixa Anna Lizaran.

    Si em permets faré un enllaç d’aquest apunt en la meva crònica.

    A veure si entre tots aconseguim que el Teatre Lliure de Gràcia a partir d’ara es digui Teatre Lliure – Sala Anna Lizaran.

    Una abraçada

     
    • carleslucasgiralt

      12 gener 2013 at 20:29

      Gràcies Miquel, un honor compartir el sentiment que ens aclapara. Dono suport a la iniciativa d’anomenar Sala Anna Lizaran al mític teatre de Gràcia

       
  3. Marina Julià

    13 gener 2013 at 13:01

    De l’Anna sempre recordaré la seva mirada dolça i insegura fora d’escena, el seu desitg d’agradar i aquella veu tan especial dient-me “Aixi t’ha agradat de debó? Gràcies, gràcies…” Fins aviat Anna!

     
  4. JOse

    14 gener 2013 at 20:08

    Carles, molt bonic. Gràcies.

     

Deixa un comentari